Hirdetés

Óvodába csapódott egy busz, elhunyt két gyermek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy montreáli helyi járatos busz 40 km/h-s sebességgel belecsapódott egy óvoda épületébe szerdán.

A baleset következtében két kisgyermek a helyszínen életét vesztette, hat másik pedig megsérült Montréal egyik külvárosában. A kanadai lapok beszámolója szerint a buszt egy 51 éves sofőr vezette, akit gondatlan vezetéssel és emberöléssel vádolnak a hatóságok, közben le is tartóztatták.

Felvételek bizonyítják, hogy a busz az utca végi buszfordulóból kihajtva, az óvoda parkolóján keresztül átvágva ütközött neki a gyerekekkel teli épületnek. Egy szemtanú pedig úgy nyilatkozott, hogy ő és egy csapat szülő próbálta kimenteni a jármű alá szorult gyerekeket - olvasható az RTL oldalán. A szemtanú hozzátette, a baleset után a sofőr furcsán kezdett viselkedni:

Ezután a sofőr kiszállt és levetette az összes ruháját, miközben artikulálatlanul ordibált. Teljesen meztelen volt. Nem tudjuk, miért tette ezt. Nekiestünk, megpróbáltuk leteperni

- mondta megdöbbenten. Egyesek úgy gondolják, hogy a sofőr szándékosan okozhatta a balesetet, mások szerint azonban véletlen volt. A hatóságok azonban minden lehetőséget megvizsgálnak. Egyelőre az sem világos, hogy a gyanúsítottnak bármi köze van-e az intézményhez.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés