Hirdetés

Szigorítás jön: Rendkívüli közleményt adtak ki az atlétikai vb szervezői

Nap Híre portré Nap Híre

Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat a szervezők a budapesti atlétikai világbajnokságon történt csütörtöki koccanásos baleset után.

Mint azt a naphire.hu is megírta, koccanásos baleset történt csütörtökön a Nemzeti Atlétikai Stadion folyosóján, amikor a bemelegítőpályáról vitték át a sportolókat az úgynevezett "call roomba". A szervezők közleménye szerint az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az  egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méteres síkfutás elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett.

A szervezők most friss közleményben közölték, hogy az eset után tovább szigorítanak a közlekedésen a központ területén.

"Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság" - áll a közleményben. A szervezők jelezték: az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

(MTI) 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés