Hirdetés

Súlyos balesetet okozott egy ittas és bedrogozott óbudai sofőr

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

A rendőrség a honlapján kiemelte, segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 35 éves férfival szemben, aki a múlt héten okozott balesetet Óbudán.

A férfi a reggeli órákban a Bécsi úton haladt a személyautójával, amikor a Kiscelli utca kereszteződésébe a forgalom irányító fényjelző készülék tilos jelzésénél hajtott be. Ekkor összeütközött egy szabályosan haladó autóval, majd adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül gyalogosan elhagyta a helyszínt - olvasható a police.hu oldalon.

A mentőket is a baleset helyszínére riasztották. Fotó: police.hu
A mentőket is a baleset helyszínére riasztották. Fotó: police.hu

Az ütközés következtében a vétlen gépkocsivezető könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset okozóját a rendőrök ak özelben elfogták. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, emellett pedig a kábítószerfogyasztás gyanúja is felmerült, így további mintavételre állították elő az egyenruhások.

A rendőri intézkedés során kiderült az is, hogy K. Gábor nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ráadásul a bíróság el is tiltotta a járművezetéstől. A gyanúsítottat kihallgatása után a budapesti rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés