Hirdetés

Brutális baleset történt egy építkezésen: Leomlott az állványzat, legalább 3 ember meghalt

Nap Híre portré Nap Híre

Legkevesebb három építőmunkás életét vesztette Hamburg egyik legnagyobb építkezésén hétfőn reggel, mert leomlott az állványzat egy liftaknában.

Az első jelentések még öt halottról szóltak, később a tűzoltóság ezt úgy pontosította, hogy három ember vesztette életét, egy sérültet válságos állapotban szállítottak kórházba, több embert pedig még keresnek - olvasható a Bors oldalán.

Mint írták, a német tűzoltóság szerint a munkások a nyolcadik emeletről zuhantak az állványzattal együtt egy liftakna legmélyére. A törmelék az alagsortól a második emeletig ér, ami nagyon megnehezíti a mentést.

Kiderült az is, hogy a helyszínen mintegy hetvenen dolgoznak azon, hogy kimentsék a törmelékek alá szorult embereket. A baleset oka egyelőre nem ismert, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket.

A mentésben dolgozók és a szemtanúk támogatására lelki tanácsadók érkeztek a helyszínre, és megalakult egy válságintervenciós stáb is.

A baleset a rekonstrukció alatt álló egykori kikötő területén, HafenCity negyedben történt, az Überseequartier nevű építkezésen, ahol lakó- és irodaházak, vendéglátóipari és bevásárlóközpont, új hajóterminál létesül Németország második legnagyobb városának egyik legnagyobb építési projektje keretében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés