Hirdetés

Súlyos baleset történt a kiránduláson: Lezuhant 9 gyermek egy kilátóról, többen súlyosan megsérültek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak.

Kilenc gyerek zuhant le csütörtökön este egy kilátóról Észak-Csehországban, többen közülük súlyos sérüléseket szenvedtek. A súlyos baleset a Decínhez közeli Markvartice település Triangl elnevezésű kilátójában történt. A gyermekek nyári táborban voltak, s vezetőjükkel látogattak el késő este a kilátóhoz - írja az ATV.

Kiderült, hogy két gyermek súlyos sérüléseket szenvedett, őket mentőhelikopterrel szállították egy prágai kórházba, a másik két sérültet pedig az Ústí nad Labem-i kórházba szállítottak. Négy, közepesen súlyos sérüléseket szenvedett gyereket pedig a decíni kórházban ápolnak.

A kilencedik gyerek állapotáról nem közöltek információkat. Prokop Voleník, a regionális mentőszolgálat szóvivője megerősítette, hogy az összes lezuhant gyerek orvosi felügyelet alatt van.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset ügyében, az okok egyelőre ismeretlenek. A település polgármestere az éjszaka folyamán a helyszínre látogatott, és azt nyilatkozta, hogy neki úgy tűnik, hogy a kilátó felső platója túl volt terhelve és ez okozhatta a balesetet, ugyanis a padlózat nem bírta a nyomást.

A Triang kilátó létrával elérhető felső szintje mintegy három-három és fél méter magasan van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés