Hirdetés

Felháborító, amit a Balatonnál műveltek, már a kormányhivatalnál az ügy

Nap Híre portré Nap Híre

Még egy természeti kinccsel lett szegényebb Balatonvilágos.

Megcsonkították a Kádár-sziget ikonikus fűzfáját - számolt be az Aligai Fürdőegyesület a Facebook-oldalán. A Club Aliga területén található különleges történetű fűzfa Natura2000-es védelem alatt állt, így az ügyben az egyesület megkereste az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalt - írja a Blikk

"Aki valaha is járt Aliga II-n, a Kádár-szigeten, csodálattal nézett a fűzfára, amely akár a túlélés szimbóluma is lehetne. Törzse ugyanis egyszer egy viharban megtört, és bár az egészsége megsínylette, de a fában akkor még volt annyi életerő, hogy utána újra káprázatos lombkoronát növesszen és kibírjon minden vihart.

Története és gyönyörűsége miatt sok százan érzelmileg szorosan kötődtek a fához. Ahhoz a fához, amely, bár nagyon szurkolunk neki, de valószínűleg már soha nem fog akkora lombkoronát növeszteni, mint eddig. Lomb és ágak nélkül pedig a gyökerek elhalnak, a fa pedig végleg elpusztul, és majd mondhatjuk: még egy természeti kinccsel lett szegényebb Balatonvilágos"

- írják a posztban.

Mint a lap felidézi, korábban kétségek merültek fel azzal kopcsolatban, hogy 2020 nyarán a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a Club Aliga területet, így ezek után a fejlesztő, a Pro-Mot Kft. szinte bármit megtehet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés