Hirdetés

Horror a Balatonon: vízbe ugrott és eltűnt egy ember

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg munkája volt szombaton a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat (VMSZ) munkatársainak.

Több riasztást is kaptak szombaton este és éjszaka a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) munkatársai a Balatonnál. Először egy sodródó elektromos kishajót kerestek, amelyen kezdetben négyen tartózkodtak, de az egyik utasa vízbe ugrott és eltűnt - írja a Bors.

"Mire biztonságba helyeztük a hajót és a rajta tartózkodókat, addigra kiderült, hogy aki vízbe ugrott, már partot ért, jól van"

- mondta a VMSZ elnöke, Bagyó Sándor. 

Éjfél előtt szinte egy időben két újabb riasztás érkezett hozzájuk. Egyiknél az alsóörsi kikötőben egy rosszulléthez siettek, a másik esetben összetett kereső-kutató tevékenységet kellett végezniük a Balaton nyugati medencéjében. 

Nem várt dolog történt a szólóvitorlázó-versenyen: az egyik hajó járműkövető jele azt mutatta, valami nincs rendben. Biztonsági okokból megindult a versenyigazgató-rendező motorosa a hajójel irányába. Mivel a hajón nem találták a kormányost, azonnal jelezték az esetet a VMSZ csapatának, és pillanatokon belül megindult az éjszakai kutatás. A történet szerencsés véget ért, a vízbe esett illető jól van, megfigyelés miatt tartják kórházban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés