Hirdetés

Ezt tudnia kell, mielőtt egy balatoni étterembe látogat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A Nébih komoly ellenőrzést tartott a vendéglátóhelyeken, most kiderült, kell-e tartanunk valamitől.

Tombol a nyári szezon, turisták százezrei utaznak a magyar tengerhez kikapcsolódni, sőt, úgy tűnik, most már az időjárás is kegyesebb arcát mutatja a nyaralóknak. 

Ha esetleg a Balatonnál jár, és megéhezne, nem kell aggódnia: az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közlése szerint 

a balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, ellenőreik többségében csak kisebb szabálytalanságokat állapítottak meg - írja az MTI.

A vizsgálatok fókuszába - az éttermek ellenőrzésére jellemzően - a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomonkövethetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került.

Kisebb hiányosságok

Hivatkozás másolása

Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Példaként említették, hogy több helyen a szakosított tárolást nem az előírásoknak megfelelőn oldották meg, előfordult továbbá, hogy a padló, a fal és a mennyezet, valamint a berendezési tárgyak, eszközök állapota volt kifogásolható.

Visszatérő hibaként jelezték, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont nem végezhető vendéglátó tevékenység.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés