Hirdetés

Katasztrófa a Balatonon, embereket kellett kimenteni

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Nem sokon múlt a tragédia: hárman is a szerencsének köszönhetik életüket.

A Balatonon úszó egyik hajó egyik pillanatról a másikra kigyulladt, a fedélzeten utazó három embert azonban sikerült kimenteni - írja a Blikk. A lapnak Juhász Csaba állatorvos mondta el, mi történt, ő volt ugyanis az, aki - saját életét is kockáztatva - megmentette a hajósokat.

"A mi hajónk is abban a kikötőben áll, épp ott jártam, amikor meghallottam a közelből a jajveszékelést és a segélykiáltásokat. A benzinmotoros hajót percekkel korábban tankolhatták tele, ami 200 liter üzemanyagot jelent. Alig értek ki vele a vízre, amikor – még nem, tudjuk mitől – szó szerint berobbant a motor" - idézte fel a történteket.

Egy kikötőmester és egy poroltó palack kíséretében azonnal bepattant a kikötőben álló szolgálati motoros csónakba, majd megközelítették az akkor már hatalmas, fekete füstöt okádó hajót, amin hárman utaztak, egy nő és két férfi. Mire az orvos és a társa odaértek, már három poroltóval is próbálták megfékezni a tüzet, de semmire nem mentek vele. Juhász doktorék is bevetették a saját készüléküket, amivel mindössze másodpercekre tudták elfojtani a lángokat, amelyek aztán újra felcsaptak.

Az utasokat végül szó szerint az utolsó másodpercekben sikerült kimenteni, ezután mindent elborítottak a lángok. A füstölgő hajót elvontatták a helyszínről egy néptelen partszakaszra, ahol a tűzoltóknak sikerült végre eloltani a tüzet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés