Hirdetés

A kormányhivatal tett bejelentést ezekről a balatoni strandokról - ilyen a helyzet most

Nap Híre portré Nap Híre

Folyamatosan ellenőrzik a strandokat, ha probléma merül fel, fürdési tilalmat rendelhetnek el.

Zalában mind a 16, engedéllyel rendelkező, természetes fürdőhelyen kialakított strand vízvizsgálati eredménye kiváló, sehol nem merült fel probléma a vízminőséggel kapcsolatban - tájékoztatta a Zala Vármegyei Kormányhivatal pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a fürdőhelyek közegészségügyi, járványügyi ellenőrzése folyamatos, a fürdővíz használatára vonatkozó engedélyezési eljárásokat a zalai kormányhivatal népegészségügyi főosztálya idén is lefolytatta. Probléma sehol nem merült fel, fürdési tilalmat sehol nem kellett elrendelni.

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására is. Mind az üzemeltetőkkel, mind pedig a mintavételt végző laboratóriumokkal folyamatos a kapcsolattartás, az információcsere az üzemeltetés biztonsága érdekében.

Zalában összesen 16, engedéllyel rendelkező strand várja természetes fürdőhelyeken a felfrissülni vágyókat, ebből 11 a Balaton partján található, Balatongyörökön és Gyenesdiáson kettő-kettő, Vonyarcvashegyen egy, Keszthelyen pedig hat strand. Mindezeken felül Hévízen, Zalalövőn, Kistolmácson és Kustánszegen lehet természetes tavakban fürdeni, továbbá a zalaegerszegi Gébárti-tónál, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően pozitívan változott a vízminőség.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés