Hirdetés

Életveszélybe került egy ember a Balatonban, majd feljelentették

Nap Híre portré Nap Híre

A 49 éves férfi a vízbe esett, és nem tudott visszamászni a kajakra, kiderült, hogy szabályt sértett.

A rendőrség ügyeletére október 29-én, kora délután érkezett bejelentés egy kajakosról, aki a balatoni Alsóőrs előtti vízterületen felborult és önerejéből nem tud visszaszállni a sporteszközre.

Az egyenruhások a helyszínre siettek, ahol a bajbajutottat a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba segítették, majd biztonságban a partra vitték. A 49 éves férfivel szemben a víziközlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek - írja a Police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy  vízen különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzésnél a lámpa percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés