Hirdetés

Mégis mi történik a Balatonnál?

Nap Híre portré Nap Híre

Ilyet még nem láttak a magyar tengernél.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon járt, az új hajók sajtónyilvános megtekintésén. Az államtitkár kiemelte, "újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatino fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Bahart Zrt. új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe".

Fotó: MTI

Mint mondta, az Orbán-kormány jelentős támogatást nyújtott ehhez a megújuláshoz, amikor 2019-ben döntött a Bahart több mint hatmilliárdos tőkeemeléséről. "Ez tette lehetővé a több mint 5 milliárdos beruházást, amelynek révén két új komp és két új katamarán áll szolgálatba hamarosan a tavon" - hangsúlyozta a politikus, akit az Index idézett.

Ezzel egy régóta esedékes adósságot törlesztünk, hiszen a mostanáig közlekedő kompok és katamaránok negyven éve működnek itt a Balatonon

- tette hozzá, majd úgy fogalmazott, hogy az új hajók javítják a Balaton környékén élők közlekedési lehetőségeit, a turisták számára nagyobb élményt jelentenek, több kerékpárt tudnak szállítani, és rövidül az átkelési id.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés