Hirdetés

Végre megtörténhet a Balatonnál, amire mindenki várt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Sok magyarnak a nyár egyet jelent a Balatonnal, akik autó helyett vonattal utaznának, most jó hírt kaptak.

Az elmúlt időszakban már többször felmerült az igény, hogy a magyar tenger vonattal is körbejárható legyen, ráadásul a parton, vagy a parthoz minél közelebb történjen ez meg - írja a hellovidek.hu

Jelenleg a Balaton déli és északi partjának vasúti közlekedési viszonyai nagyban eltérnek egymástól, az északi part jellemzően 80 kilométeres óránkénti sebességű, lassújelekkel erősen tagolt vasúti pályával és dízelvontatással ellátott terület, melynek villamosítása, felújítása jelenleg is folyamatban van. Az ütemes menetrend bevezetése a déli parti kínálatot tette némileg utasbarátabbá, de az északi part kiszolgálása a fővárosból jellemzően csak székesfehérvári átszállással lehetséges, napi néhány közvetlen gyorsvonat halad csak erre.

Most megszületett a döntés, végre előkészítik a Balaton vasúti körbejárhatóságának biztosítását, ami villamosított vasúti kapcsolat létesítését is magában foglalja a kör hiányzó részén Balatonaliga és Balatonakarattya között. A tervezés mintegy 100-120 millió forintos költséget takar.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés