Nagy baj van: brutálisan drágulhat a kenyér októrbertől

  • Magyarország
Garai Kitti portré Garai Kitti

Magyarországon mérték az unió legmagasabb élelmiszerinflációját augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest, ám úgy tűnik, még nincs megállás. A kenyér, a hús, a sajt és számos alapvető élelmiszer ára itthon drágult meg a legjobban, ráadásul a szakértők szerint a kenyérnek ismét feljebb megy az ára októbertől.

Az Eurostat adatai szerint augusztuban Magyarországon 66 százalékkal volt drágább a kenyér, mint egy évvel ezelőtt. A második helyezett Litvánia, ám ott csupán fele ekkora volt a kenyérár-emelkedés. 

A Magyar Pékszövetség elnöke szerint a kenyérárak tovább drágulnak októbertől, ugyanis a lisztár emelkedés sem állt meg. 

Az elnök elmondta, a liszt ára háromszorosára nőtt, emellett pedig nagy mértékben nőttek az energiaárak, a bérek és a logisztikai költségek is. Ráadásul a liszt drágulása még mindig nem állt meg, októberben újabb emelést terveznek a malomipari vállalatok - írta a 24.hu az RTL Híradó nyomán. 

Cimkék:
  • kenyér
  • drágulás
  • hol a vége
  • baj van
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet