Hirdetés

Baj van: Zelenszkij szerint Putyin nem blöfföl

Garai Kitti portré Garai Kitti

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjújában bevallotta, hogy komolyan veszi Vlagyimir Putyin nukleáris fegyegetését. "Talán tegnap még blöff volt. Mostanra ez a valóság lehet" - tette hozzá Zelenszkij.

Az orosz erők kezére került zaporizzsjai atomerőmű körül zajló harcokra utalva úgy fogalmazott: "Putyin az egész világot meg akarja ijeszteni. Ezek nukleáris zsarolása első lépései. Nem hiszem, hogy blöffölne."

Mint ismert, az orosz elnök szerdán elrendelte a tartalékosok részleges mozgósítását, ami Moszkva bejelentése szerint mintegy 300 ezer embert érint. Putyin a beszédében hangsúlyozta, hogy Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, és ez nem blöff.

A megfigyelők szerint ez atomfegyverekkel történő fenyegetét volt. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap az NBC hírtelevízió Meet the press című műsorában kijelentette, hogy az Egyesült Államok határozott választ ad, ha Oroszország atomfegyvert vet be Ukrajna ellen, és világossá tette Moszkva számára, hogy ez "katasztrofális következményekkel" járna - írja az ATV az MTI cikke nyomán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés