Hirdetés

Az utolsó órákban vagyunk, jön a végítélet

Nap Híre portré Nap Híre

Hamarosan végleg búcsút inthetünk a nyári időnek.

A meteorológusok már a hét elején beharangozták, hogy a héten duplahidegfront fogja elérni hazánkat és a nyárból inkább ősziesebb időre vált körülöttünk minden. Záporok és zivatarok is gyakrabban előfordultak a héten, ám a késő nyárias idő ennek ellenére mégis velünk marad. Azonban a hét eleji gyenge hidegfront után a hétvégén sokkal nagyobb lesz a változás.

Az Időkép arról ír, hogy nagy hőmérsékleti kontraszt figyelhető majd meg az ország két oldalán, mivel a hétvége időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja majd. Többfelé jöhetnek majd kiadós csapadékok az országban. Az ősziesebb idő majd nyugaton, a Dunántúlon lesz megfigyelhető, míg a nyáriasabb idő inkább Kelet-Magyarországon lesz majd jellemző. Keleten szombaton még kitart a meleg tehát, csupán vasárnap re mérséklődik majd.

Az ország nagy részére kiadós csapadék érkezik majd, nyugaton esők és záporok tarkítják majd az eget, miközben zivatarrendszerek, szupercellák kialakulására is van esély. Olyannyira kettészakad az ország, hogy közben a Békés és Csongrád-Csanád vármegyékben akár 33-34 fokot is mérhetünk majd ezen a napon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés