Az egész világ Kazincbarcikára figyel: elstartolt a Tour de Hongrie

  • Sport
Virág Márton portré Virág Márton

Csákvár, Karcag és Sárospatak után ma Kazincbarcikáról, a színek városából rajtolt el a Tour de Hongrie mezőnye.

Sok országban népszerűbb a kerékpárverseny, mint a foci. Nem véletlen, hogy a Tour de Hongrie öt futamát többek között az Eurosport is közvetíti, amit 1 milliárd néző kísér figyelemmel. A verseny ma Kazincbarcikáról indult, az utolsó futam vasárnap, Gyöngyös-Kékestetőn ér véget - írta az atv.hu.

A világ legjobb versenyzői is feltűntek Kazincbarcikán
A világ legjobb versenyzői is feltűntek Kazincbarcikán Fotó: naphire.hu/Virág Márton

De ebben a pillanatban a világ kerékpársport rajongói a Borsod megyei városkára figyelnek, miután elrajtolt el a Tour de Hongrie mezőnye, hogy a versenyzők 177 kilométer tekerés után Barcika központjában érkezzenek célba.

- Most tanulja meg a világ Kazincbarcika nevét. Ugyanis többek között az Eurosport élőben közvetíti és összefoglalóban is beszámol a Tour de Hongrie magyar futamáról, a közvetítést pedig 1 milliárd ember kíséri figyelemmel a televízióban – mondta az atv.hu -nak Tóth Béla egykori kerékpár versenyző. Mindezt azután, hogy  Szitka Péter polgármester zászlólendítésére elstartolt a Tour de Hongrie kerékpáros verseny szombati futama.

Szitka Péter polgármester büszke, hogy Kazincbarcika egy napra a világ kerékpársport fővárosa lett
Szitka Péter polgármester büszke, hogy Kazincbarcika egy napra a világ kerékpársport fővárosa lett Fotó: naphire.hu/Virág Márton

A naphire.hu is ott volt a helyszínen, mikor szinte az egész város kicsik és nagyok visszafojtott lélegzettel figyelték, ahogy a több mint száz bringás suhant végig az utcákon a színesre festett házfalak között, hogy kora este 177 kilométer tekerés után visszaérjen a célba. Voltak a nagymenők, az igazi világsztárok, akik 5-6 milliós biciklikkel hasítottak az aszfalton.

A miskolci Molnár György a HOTE Sportegyesület versenyzője mosolyogva mesélte lapunknak, hogy csupán „csak ”egy 2 millió forintot érő géppel versenyez. Mint mondta, a bringája nyolc kilót nyom, és a lejtőn a karbonból készül magasított peremű kerekein 90 kilométeres sebeséggel is képes száguldani.

A miskolci Molnár György gépe 2 milló forintba került, haramdába, mint a világsztároké
A miskolci Molnár György gépe 2 milló forintba került, haramdába, mint a világsztároké Fotó: naphire.hu/Virág Márton

– Hatéves koromban ültem először kerékpárra, de triatlonosként még most is bringázok. Minden évben elmegyek a nagyatádi versenyre, ahol 3,8 kilométert úszom, 180 kilométert tekerek és utána még lefutom a maratoni távot, mindezt 15 óra alatt – mondta szerényen Szitka Péter polgármester.

Szinte az egész város ott volt a rajtnál, hogy drukkoljon a kisszámú magyar versenyzőknek
Szinte az egész város ott volt a rajtnál, hogy drukkoljon a kisszámú magyar versenyzőknek Fotó: naphire.hu/Virág Márton
Cimkék:
  • kerékpárverseny
  • Kazincbarcika
  • Szitka Péter
  • Tóth Béla
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet