Hirdetés

Mint a filmekben: fényes nappal volt autósüldözés Budapesten - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Nem mindennapi jelenet játszódott le múlt szombaton Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két lopott motor is közrejátszott abban, hogy P. Csaba menekülőre fogta, amikor meglátta a rendőröket az autója visszapillantó tükrében. 

A fővárosi rendőrök a Rákóczi hídon vettek észre egy Fiat személygépkocsit, melynek vezetője nagy sebességgel, ráadásul irányjelzés nélkül cikázott a sávok között.

A rendőrök megkülönböztető jelzéssel indultak az autó után, ám a sofőr ezt figyelmen kívül hagyta és a Soroksári út felé vette az irányt, majd hirtelen egy kereszteződéshez érve a járdán keresztül visszafordult a híd felé. A balesetveszélyes manőver után a rendőrök az autó rendszáma és típusa, valamint a térfigyelő kamerák segítségével kezdték el keresni a sofőrt - számolt be az esetről a police.hu.

Közleményükben kiemelték: az autó vezetője P. Csaba volt, akit korábban már eltiltottak a járművezetéstől, ráadásul a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben. Az egyenruhások ellenőrizték azokat a lakcímeket, amelyek a férfihez köthetők, és amikor átkutatták a lakásának az udvarát, akkor két lopott motort is találtak.

A rendőrök a 41 éves férfi felkutatása érdekében minden helyet végigjártak, ahol meghúzhatta magát, végül két nappal később, azaz hétfőn fogták el. A férfi ugyanis úgy érezte, nincs további félnivalója, és újra autóba ült; a rendőrök által ekkor már jól ismert fehér Fiattal közlekedett a Szent István körúton, amikor a közlekedési járőrök kiszúrták a forgalomban haladó autót. P. Csaba ahogy meglátta a rendőröket kiugrott az autóból és futásnak eredt, de a járőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök P. Csabát elfogását követően előállították, majd a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a motorlopás miatt folytatott büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság el is rendelt. A XII. kerületi rendőrök az V. kerületben történt robogólopást is egyesítették az ügyükhöz, P. Csaba lakhelyéről pedig egy harmadik járművet is lefoglaltak, melyet vizsgálnak, hogy bűncselekményből származik-e.    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés