Hirdetés

Ritkán látni ilyen autósüldözést Budapesten: Több kerületen át tartott a hajsza

Nap Híre portré Nap Híre

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől.

Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége szerda este Budapest III. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél. A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett a körúton több kerületen át követték az autót, amibe több rendőri egység, valamint a zuglói polgárőrök is bekapcsolódtak, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem akart megállni. A jármű a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalon száguldott tovább, visszatért a Könyves Kálmán körútra, és amikor a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni, elakadt, így a rendőrök utolérték és elfogták.

Menekülése közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott és többször tért át a szemközti forgalmi sávba.

A 31 éves moldáv állampolgárt a IX. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indult ellene eljárás, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály pedig közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A férfit őrizetbe vették - közölték a police.hu oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés