Hirdetés

Váratlan fordulat: hamarabb szabadulhat Aurelio

Nap Híre portré Nap Híre

Ügyvédje közölte, a büntetés-végrehajtási bíró úgy döntött, hogy védence teljesítette a törvényi feltételeket.

A Való Világ egykori győztesét, Caversaccio Aurelio Onoratot a bíróság emberrablás miatt ítélte el, 2022 tavaszán ezért börtönbe kellett vonulnia. Ügyvédje nem sokkal később arról beszélt, hogy a celeb a rácsok mögött kisdiákok oktatását segíti, de emellett a saját könyvén is gőzerővel dolgozik. 

Ősz végén azonban Aurelio már egyre nehezebben viselte a bezártságot, hiszen akkor már majdnem már féléves volt a kislánya, Szófia, akivel addig még csak nem is találkozhatott személyesen.  

Most azonban úgy tűnik, Aurelio hamarabb szabadulhat a börtönből. Eredetileg 2 év 3 hónapra ítélték, de ügyvédje szerint a büntetés-végrehajtási bíró úgy döntött, hogy védence teljesítette a törvényi feltételeket, ezért megkapja a kedvezményeit, azaz a feltételes szabadságra bocsátást - írja a Hot! magazin.

"A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége"

- fogalmazott a lapnak Galgóczi Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés