Hirdetés

Drasztikus lépésre készül az Auchan, Magyarország is érintett

Nap Híre portré Nap Híre

A francia Auchan hipermarketlánc 20 év után kivonul Oroszországból. A döntés a vállalat globális tevékenységének átszervezése kapcsán született meg, amely magában foglalja a magyarországi tevékenységek visszaszorítását is.

A francia média szerint a vállalat már talált is vevőt az oroszországi üzletére, és az eladásokról szóló tárgyalások utolsó szakaszában tart jelenleg - írja az EconomX, hozzátéve, hogy az Auchan tulajdonosa, a Mulliez holdingvállalat várhatóan a következő hetekben véglegesíti az üzletet, amelyre még az orosz hatóságoknak is rá kell bólintaniuk. 

Úgy tudni, hogy az Auchan a külföldi cégekre kivetett adók megemelése miatt döntött úgy, hogy eladja oroszországi leányvállalatát, de az orosz oligarchák tulajdonában lévő konkurencia is kemény versenyre kényszerítette. Az Auchan 94 hipermarkettel és 138 szupermarkettel rendelkezik Oroszországban, de Ukrajnában is jelen van 43 üzlettel.

A kivonulásról való döntés a vállalat globális tevékenységének átszervezése kapcsán született meg, amely magában foglalja a magyarországi tevékenységek visszaszorítását is. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés