Hirdetés

Nagy fába vágja a fejszéjét az Auchan, már Magyarországon is tesztelnek

Nap Híre portré Nap Híre

Az Auchan Retailnél az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemben azt a cél tűzte ki, hogy 2032-re elérje a 0%-os ételpazarlási arányt.

Az élelmiszerpazarlás intenzívebb visszaszorításáért az Auchan-országokba folyamatosan vezetik majd be a Smartway nevet viselő digitális applikációt, amely optimalizálja, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a kiárusítási folyamatot - írja a Portfolio.  

A már Romániában és Franciaországban alkalmazott, mesterséges intelligenciára épülő digitalizált megoldás lehetővé tette ezekben az országokban, hogy évente közel 75 millió termékveszteséget, és ezáltal 88 ezer tonna CO2-kibocsátást takarítsanak meg.

Az alkalmazásnak köszönhetően körülbelül 30%-kal csökken az élelmiszerveszteség, ugyanis ennek segítségével az áruházi munkatársak számára könnyen eldönthető, hogy melyik terméket kell a lejárat közeli határidő miatt leértékelni. 

Az új rendszert több európai országban bevezetik, Magyarországon idén szeptemberben kezdték el tesztelni az áruházakban, ahol a vásárlótérben különböző edukatív dekorációs elemekkel hívják fel a látogatók figyelmét a közeli lejáratú termékekre és a környezetre gyakorolt pozitív hatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés