Hirdetés

ATV: Néhány órán belül megindulhat az izraeli támadás Gáza ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Novák András, az ATV tudosítója élőben jelentkezett be a Gázai övezet határából az Egyenes Beszéd péntek esti műsorában.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt már, a Hamász terrorszervezet múlt szombaton indított bestiális támadást Izrael ellen. A konfliktus során már legalább 1300 izraeli vesztette életét az ország déli részében. A kialakult háború a hírek szerint hamarosan új szakaszba léphet, ugyanis bármikor megkezdheti Izrael a Gázai övezet ostromát.

Az ATV riportere, Novák András a Gázai övezettől 30 kilométerre, Asdódban tartózkodott péntek este. Mint azt az élő bejelentkezésben elmondta, a Gázai övezetből a Hamász, Libanon felől pedig a Hezbollah egész nap lőtte Izraelt. Az IDF egymillió szórólapot dobott le a Gázai övezetre, felszólítva a lakosságot, hogy 24 órán húzódjanak a Gáza folyótól délre. A Hamász viszont arra szólította fel a civileket, hogy maradjanak otthonaikban. 

A tudósító arról is beszámolt, hogy 

már nagyon sok gázavárosi polgár elindult a Gáza folyótól délre eső területekre. Az ENSZ attól tart, hogy humanitárius katasztrófa fenyegeti az övezetet. 

Közben Izrael folyamatosan kiüríti a Gáza környéki izraeli településeket, miközben a hadsereg felvonul az övezet határára. Alig van autó az utcán, az üzletek zárva vannak. Nincs háborús állapot, de szükségállapot van Izraelben – jelentette Novák András az Egyenes beszéd pénteki adásában. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés