Hirdetés

Előbb-utóbb bekövetkezhet a katasztrófa a világ legnagyobb atomerőműjénél

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az oroszok és az ukránok egymásra mutogatnak: mindkét fél azt állítja, hogy a másik meg akarja támadni a zaporizzsjai atomerőművet.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint a jövő heti vilniusi NATO-csúcson foglalkozni kellene az ukrajnai Zaporizzsjában lévő atomerőmű helyzetével - írja a Propeller.

A NATO-tagországok vezetői kedden és szerdán a litván fővárosban, Vilniusban találkoznak. Az orosz szóvivő a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Ukrajnát a zaporizzsjai atomerőmű rendszeres megrongálásával vádolva azt írta, hogy "a NATO-csúcstalálkozónak kiemelt figyelmet kell szentelnie ennek a kérdésnek". 

Hozzátette: a szövetség tagjainak túlnyomó többsége a közvetlen hatásövezetben lesz, ha valami történne.

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, korábban az ukrán elnök azt állította, hogy robbanószerkezetekre hasonlító tárgyakat helyeztek el az orosz csapatok a zaporizzsjai nukleáris erőmű tetőszerkezetén.  Zelenszkij elmondása szerint az oroszok két reaktorépület tetején is robbantásokra készülhetnek, amelyeket úgy hajtanának végre, hogy azok ukrán tüzérségi vagy dróntámadásnak tűnjenek. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés