Hirdetés

Sokkoló hír jött: Putyin eldöntötte, hogy elpusztítja a világot?

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Újabb atomfenyegetést eresztett el Oroszország, ami a volt elnök szájából hangzott el nemrég egy állami rendezvényen. Dimitrij Medvegyev úgy fogalmazott, hogy az atomfegyverek jelentik az Oroszo Föderáció összetartó erejét.

Oroszország elsőként vetheti be a nukleáris fegyvereket, amennyiben olyan agressziónak van/lesz kitéve, amely magát az állam létét fenyegeti - közölte a volt orosz elnök, aki hozzátette: Oroszország mint a földkerekség legnagyobb országának létezése szempontjából az atomfegyverek felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak. Lehetnek eltérő nézeteink a nukleáris fegyverekről, ezek az országunkat összetartó erőt jelentik.

Dmitrij Medvegyev utalt az úgynevezett orosz nukleáris doktrínára, amely úgy fogalmaz: a nukleáris fegyvereket abban az esetben lehet bevetni, amennyiben az Orosz Föderáció ellen fegyveres agressziót, tömegpusztító fegyvereket alkalmaznak, úgy, hogy ez az orosz állam létét fenyegeti - írja a Napi.

Mindez azt jelenti, hogy nem kell kifejezetten atomfegyverrel támadni Oroszországot, hogy atomcsapás legyen az oroszok válasza. Tehát az atomfegyvereket nem kezdeményező jelleggel, hanem reakcióként alkalmaznák az oroszok, ha kialakulna egy ilyen szituáció.

Medvegyev kiemelte azt is, hogy roszország védelmi stratégiája értelmében mindezt potenciális ellenfeleiknek nem szabadna alábecsülniük. Ráadásul nem ez volt az első alkalom, hogy a volt elnök atomcsapással fenyegetőzött. Legutóbb erre márciusban volt példa, amikor a Putyin elnök ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsra reagált.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés