Hirdetés

ATV: Eddig jól vizsgázott a budapesti atlétikai vb, de a sportolók szállítása körül gondok akadtak

Nap Híre portré Nap Híre

Három nappal a megnyitó előtt csaknem teljes gőzre kapcsolt az atlétikai vb gépezete: a szervezők tájékoztatása szerint a világbajnokság helyszínei közül több már megnyitott és a hivatalos programok is elkezdődtek. 

A teljes mezőnyből 1500 versenyző, edző és csapattag már itt van és az edzőpályákon el is kezdték a felkészülést. Eddig jól vizsgázott a hazai rendezésű vb, de az ATV információi szerint a sportolók szállításában akadnak kellemetlen fennakadások.

Folyamatosan érkeznek a sportolók és edzőik Magyarországra, az atlétikai vb-re. Már több mint 1500 versenyző, edző és csapattag foglalta el a szálláshelyeiket és hamarosan a Nemzeti Atlétikai Központot is birtokba veszik. Budapest atlétika lázban ég, amit nem csak a vb ruhába öltöztetett helyszínek, de az augusztus 15-től az Erzsébet téren működő szurkolói zóna is jelez, ahol már a nyitónapon hatalmas érdeklődés volt. A vb nyitány részeként rendezték meg azt a díszvacsorát is, amelyen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség-, a magyar és nemzetközi sportdiplomácia-, és a vb szervezőbizottságának vezetői vettek részt – számolnak be az atlétikai vb szervezői.

Hatalmas megerősítést jelent számunkra az utolsó napok hajrájában az a sok pozitív visszajelzés, amit az atlétikai vb-re érkező sportolóktól, újságíróktól és a nemzetközi szövetség munkatársaitól kapunk. Legalább ennyire fontos a közönség érdeklődése, hogy már az első nap megtelt érdeklődőkkel az Erzsébet téri szurkolói zóna és hogy továbbra is nagyon sokan vesznek jegyet a vb-re

- mondta a ma kiadott közleményükben Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Az ATV-nek a vb-n dolgozó önkéntesek elmondták, hogy bár a hazai szervezést érintő területeken többnyire valóban gördülékenyen zajlanak a vb-re hangolódás első napjai, a sportolók, résztvevők szállításában azonban előfordultak jelentős késések és ezek kellemetlenséget okoztak a hazánkba érkező versenyzők, nemzetközi delegációk számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés