Hirdetés

Földbe tiporták Ronaldót, a németek nem kérnek belőle

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Cristiano Ronaldót a világ egyik legjobb focistájaként tartják számon, ám az elmúlt egy évben mégsem a legjobb formáját mutatta a brit Manchester Untied-nél. A helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy már nemcsak a szurkolók, de a vezetők és a csapattársak is kiakadtak a portugál játékosra, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövő nyárig érvényes szerződését még idén felbonthassa.

A 37 éves labdarúgót az elmúlt hetekben már minden európai topligával kapcsolatba hozták, de az olasz Internazionale és AC Milan egyértelműen nemet mondott a lehetséges átigazolásra, ugyanígy tett a spanyol Atlético Madrid, a Chelsea és a Bayern München is. Nemrég arról beszéltek a bennfentesek, hogy utolsó mentsvárként a német Borussia Dortmund is szóba jött Ronaldónál, de a klub nagyon úgy néz ki, hogy hallani sem akar erről - írja az Origo.

Egy német lap 4 pontban szedte össze, hogy miért nem lenne jó ötlet a dortmundi csapatnak leigazolnia a korosodó játékost. Ezek voltak az indokaik: 

  • évente 29 millió eurót kellene kifizetni Ronaldónak, amit a német klub nem engedhet meg magának,
  • már túl öreg, ezzel kilógna a Dortmund csapatából,
  • a portugál sztár túl lassú és ezt hamar észrevették a Unitedban is,
  • Ronaldo jelenléte taktikai káoszt okozna Dortmundban.

Ugyanakkor a lap azt is megemlítette, hogy Ronaldo esetleges leigazolása marketing szempontból kitűnő lenne, hogy 477 millió követővel rendelkezik az Instagramon, emellett rengeteg mezt el tudnának adni a nevével és a mezszámával, amivel sok pénzhez juthatna a klub.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés