Hirdetés

Nagyon fontos felhívást tett közzé a rendőrség: az árvízről van szó

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség szerda délelőtt egy fontos felhívást osztott meg a hivatalos honlapján. Arra kérik a lakosságot, hogy ahelyett, hogy az árvízi védekezés helyszínén fotóznának vagy bámészkodnának, inkább kerüljek el ezeket a helyszíneket.

A hatóságok arra kérik az embereket, hogy ebben az árvíz okozta nehéz helyzetbe ne legyen katasztrófaturisták, tehát ha már nem segítenek a gátakon dolgozóknak, akkor ne hátráltassák a munkájukat bámészkodással.

"A szakemberek és az önkéntesek megfeszítve dolgoznak a védekezésben, kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy ne kelljen nézelődő embereket kerülgetniük!" – tették közzé a police.hu oldalán, majd kiemelték, hogy töltésekre gyalogosan és járművel felmenni is szigorúan tilos.

A lezárt területekre behajtani vagy ott parkolni is tilos, mert már vagy van ott víz, vagy hamarosan lesz. Felhívták a figyelmét, hogy egy sekélyebb bokáig érő vízben se hajtsanak át autójukkal, mert már ez képes elsodorni egy embert, vagy károkat tenni az autóban. Nem beszélve arról, hogy a víz sokszor sodor magával veszélyes tárgyakat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés