Hirdetés

Rendőrök és végrehajtók leptek el egy budapesti iskolát, elárverezték az épületet

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A tanárokat és a diákokat is váratlanul érte a helyzet.

Rendőrök és végrehajtók szálltak ki az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumhoz kedd délután. Az épületet kiürítették, a diákokat és az intézmény munkatársait hazaküldték. Egy videófelvétel szerint a helyszínen egy bírósági végrehajtó megafonba beszélve tájékoztatta a tanulókat az intézkedésről. Mint elmondta, 

a végrehajtásról tudott az iskola, valamint az intézményt fenntartó alapítvány igazgatója és az iskolatitkár is. Kiemelte, az árverésre azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak új tulajdonosa van a mai naptól kezdve hivatalosan is.

Fotó: Google Street View

Az ügyben az ATV Híradó stábja megkereste a Belügyminisztériumot. A tárca kommunikációs főosztálya az üggyel kapcsolatban kiemelte, hogy 

a Qualitas Gimnázium alapítványi fenntartású magánintézmény, amelynek pénzügyi és jogi természetű vitáihoz, működtetéséhez a tárcának semmi köze.

A válaszlevélben kiemelték azt is, hogy "amennyiben a gimnázium nem tudja biztosítani az elhelyezését, ebből következően az oktatás feltételei nem biztosítottak, az illetékes kormányhivatalnak vissza kell vonnia működési engedélyét és gondoskodnia kell a tanköteles korú tanulók más intézményekben történő elhelyezéséről".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés