Hirdetés

Úgy vesszük az árstopos termékeket, mintha nem lenne holnap

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Valószínűleg raktározik a magyar: óriási mennyiségben vásároljuk az árstopos termékeket.

Idén április 30-ig hatósági áron lehet megvenni a kristálycukrot, a BL-55-ös búzafinomlisztet, a napraforgó-étolajat, a sertéscombot, a csirkemellet, a csirkefarhátat, a csirkeszárnyvéget és a 2,8 százalékos UHT-tejet, valamint a burgonyát és a tojást is.

A NielsenIQ kutatásából pedig jól látszódik, hogy ezekből a termékekből tavaly áprilisban a fogyasztók az előző évihez képest 80 százalékkal több napraforgóolajat, 83 százalékkal több kristálycukrot és 85 százalékkal több 2,8%-os UHT tejet vettek. Vagyis majdnem az előző évi mennyiség dupláját.

2022. február és december között a búzafinomliszt forgalma 14 százalékkal, a kristálycukoré 27 százalékkal, míg a napraforgóolajé 22 százalékkal nőtt 2021 azonos időszakához viszonyítva.

2,8%-os tartós tejből körülbelül 20 millió literrel több fogyott a vizsgált időszakok összehasonlításában, a liszteladás 9 tonnával nőtt, a napraforgóolajból 140 ezer hektoliterrel több fogyott, de kristálycukorból is 18 ezer tonnával több került le a polcokról - írja a 24.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés