Hirdetés

Figyeljen, ha vásárol - így lehet drágább az árstopos csirkemell

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Több üzletlánc is kihagynálja, hogy a kormány nem határozta meg, hogy mennyit kell készleten tartani a különböző árú csirkemellekből. Ez miatt pedig könnyen előfordulhat, hogy az 1500 forintos, hatósági áras csirkemellett csak 33 százalékkal drágábban lehet megvásárolni.

Mint ismert, a kormányrendelet szerint tavaly október 15-ei áron kell adni a csirkemellet a kiskereskedőknek. Azonban már tavaly is többféle csirkemell volt a boltokban, többféle áron - és pontosan ez okozza a bonyodalmat is. A Prímában például az árstop bevezetése után sokáig 1499 forintos áron árulták a csirkemellet, és jelezték is, hogy ez a 2021. október 15-ei ár.

A jelzés azonban egyik pillanatról a másikra eltűnt, éppen akkor, amikor az árat is megemelték. Ez most 1999 forintot jelent. Bár nyitáskor még mindig lehet kapni az olcsób, 1499 forintos csirkemellből, ám ez hamar elfogy és mivel nincs utánpótlás, így a vállalat ezután már csak az 1999 forintosból tart a pultban. Ennek a csirkemellnek egyébként már tavaly is ekkora volt az ára, szóval árstop van rajta, csak más szinten, mint az olcsóbbon - írja a Forbes.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója a lapnak azt nyilatkozta, hogy az üzletben eddig is több beszállító csirkemellfiléjét árusították, amelyeknek árai az árstop bevezetését megelőzően is különbözőek voltak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés