Hirdetés

Döbbenetes fordulat az Árpád-hídon megölt kerékpáros gyilkosai ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

A hatóságok újabb gyanúsítottat hallgattak ki a tavaly július elseje hajnalán az Árpád hídon történt tragikus baleset ügyében.

Mint az ismert, tavaly júliusban egy feltuningolt Mercedes letarolta a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy ott tekerő 26 éves kerékpárost. Az ügyben most egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki – írja a 24.hu. A halálos balesetet egy Mercedes és két BMW spontán versenye miatt következett be. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly körúton kezdődött 0 óra 41 perckor. A csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől, az autó azonban megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az a szalagkorlátba csapódott.

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt a RACE-001-es rendszámú sportautó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt. A történtekről a rendőrség videót is közölt, amelyen látható, hogy a Mercedes felborult az ütközés után, és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, végül a két mögötte érkező BMW közül a második belerohant a tetejére borult sportautóba.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint utóbbi BMW sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés