Hirdetés

Brutális áremelkedés jön az iskolákban is, erre készülhetnek a szülők

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A közétkeztetésben is jelentős drágulás várható szeptembertől, a hírek szerint akár 30 százalék körüli is lehet az áremelkedés. Felmerül a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka: természetesen a gazdasági környezet és az infláció erre a válasz. Zoltai Anna, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke elmondta, még a koronavírus-járvány sem állította olyan komoly kihívás elé a szektort, mint a mostani inflációs helyzet.

A szakember hozzátette, az üzemi konyhákat az élelmiszer-, a rezsi- és az üzemanyag-drágulás is extrém módon megterheli. Elmondása szerint az előző tanévben egy iskolai ebéd térítési díja 280-300 forint közötti összegtől 1100 forintig terjedő összegben lehetett meghatározni, és ebben csupán csak a nyersanyagár van benne - mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában.

Zoltai Anna hozzátette: a tavaszi számítások alapján már akkor 30,2 százalékos drágulásra számítottak a közétkeztetésben, azonban a bér-, a rezsi- és a nyersenyagköltségek azóta is folyamatosan nőnek, így akár ennél is nagyobb lehet a drágulás mértéke, amire a szülőknek is fel kell készülniük.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés