Hirdetés

Árcsökkenést jelentette be az Energiaügyi Minisztérium

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Ősztől várhatóan még kevesebbet kell fizetniük a távhőért a nem lakossági fogyasztóknak.

A következő gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosíthatja minden hazai távhőtermelő számára a működésükhöz szükséges földgázt. Az Energiaügyi Minisztérium korábbi intézkedése nyomán a gázalapú szolgáltatóknál januártól lényegében megfeleződtek az intézmények távhő díjai, a friss kormánydöntés pedig ősztől még alacsonyabbra szintre szoríthatja az árakat a nem lakossági fogyasztóknál - közölte az Energiaügyi Minisztérium az MTI-vel.

A kiszámíthatóság jegyében a szükséges gázmennyiséget a társaság időben lekötötte. A jó ütemben meghozott, sokaknak kedvező döntéseknek köszönhetően 2023 utolsó negyedévében is jócskán csökkennek az árak - írták a közleményben.

A kapcsolódó kormányrendelet erejénél fogva legkésőbb május közepéig földgáz-kereskedelmi szerződés jön létre a kijelölt kereskedő és a felhasználók között. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott mintaszerződéseket a földgázkereskedő hamarosan közzéteszi a honlapján. A hivatal ezt követően hirdeti ki a felhasználók esetében elismert földgáz referenciaárat - fűzte hozzá a közlemény.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés