Hirdetés

Ápoló-házaspár segített világra egy koraszülött babát egy repülőn

 portré

Egy Angliában élő ápoló-házaspár éppen nyaralni indultak, amikor is a sors úgy döntött, hogy szolgálatba kell állniuk. Fülöp-szigetek felé tartó repülőn segítettek világra egy babát. 

Sheryl Pascua és férje Staffordshire-ben dolgoznak ápolóként. Augusztus elején útrakeltek, hogy a Fülöp-szigeteken pihenjék ki fáradalmaikat, amikor máris újra szolgálatba kellett helyezniük magukat – írta meg a BBC

Egy, szintén Sheryl nevű nőnek indultak be a fájásai a gépen, pedig még csak a hatodik hónapban tartott a terhessége. A légiutaskísérők kérdezték meg az utasokat, van e közöttük orvos, mire a házaspár azonnal jelentkezett. 

A személyzet egy sátrat állított fel a vajúdó nő köré, Pascua pedig munkához látott. Először kicsit félt, mert szülést, körülbelül négy éve nem vezetett le, de végül nem volt idő a gondolkozásra, mert a baba pár perc alatt meg is született. 

BBC

Az újszülöttet a landolás után rögtön kórházba szállították, ahol inkubátorba került. Mivel a születés és a kórházba érkezés között 9 óra telt el, a kicsit egy ideig lélegeztetni kellett, de már sokkal jobban van. 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés