Hirdetés

Apokaliptikus vihar jön, az egész országra kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Brutális viharral érkezik a várva várt lehűlés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, és több hullámban kell záporokra, zivatarokra, köztük heves zivatarokra is számítani. Ezzel együtt a csapadékos időszakok között több órára a nap is kisüt. A nyugatias szél többfelé megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 35 fok között valószínű.

A veszélyjelzésben azt írták, napközben zivatarok, heves zivatarok kialakulására számíthatunk, amiket általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérhet.

Heves zivatarok kialakulására (akár ezek rendszerbe szerveződésére) elsősorban a délnyugati, valamint az északkeleti területeken mutatkozik esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm) társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta a figyelmet: az időjárási helyzetre való tekintettel a piros riasztást is kiadhatják.

Szerdára mérséklődik a meleg, a Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön várható 25, 26 fok közelében a napi középhőmérséklet értéke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés