Hirdetés

(18+) Újabb hátborzongató részletek derültek ki a kegyetlen rózsadombi anyagyilkosságról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, vasárnap este holtan találtak egy idős asszonyt a rózsadombi otthonában, a Bimbó utcában. Az emberölés miatt a rendőrök először ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, majd a 75 éves áldozat lányát gyanúsították meg a gyilkossággal. A 32 éves nő kihallgatása során pedig beismerte borzalmas tettét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán azonban újabb borzalmas részleteket osztott meg az esettel kapcsolatban. A beszámoló szerint az idős asszonyt a fia találta meg vérbe fagyva. A férfit a nagynénje irányított a helyszínre, miután az asszony nem érte el telefonon.

Mint írták, órákon belül látókörbe került az áldozat nevelt lánya, P. Gabriella. A nyomozók már a felderítés fázisában megtudták, hogy a nő kapcsolata nevelőszüleivel régebb óta konfliktusokkal terhelt volt, a veszekedések középpontjában jellemzően anyagi kérdések álltak. P. Gabriellát bevitték a kapitányságra, azonban itt még érdemi vallomást nem tett, hanem csak órák múlva, a helyszíni kihallgatáson ismerte be a tettét, ahol részletesen beszélt arról is, hogy milyen eszközzel és hogyan követte el a szörnyű gyilkosságot. 

Kiderült az a hátborzongató részlet is, hogy miközben ő nevelőanyjával végzett, saját kétéves kislánya ugyanabban az ingatlanban, egy másik helyiségben volt.

Fotó: Facebook/Budapesti Rendőr-főkapitányság

A 32 éves nő a rendőröknek azt is megmutatta, hova dobta el a lakáskulcsot, miután elhagyta a helyszínt, és arról is beszámolt, hogy milyen értékeket vitt magával az ingatlanből. Cselekménye után otthonában az elkövetéskor viselt ruháit megpróbálta elégetni, ez nem sikerült teljességgel, így a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe göngyölte, majd a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, az azonban fennakadt egy fa ágán. 

P. Gabriellát nevelőszülei csecsemőkorában fogadták örökbe, nevükre vették, saját gyermekükként gondoskodtak a lányról, akit édesanyja újszülöttként abban a vidéki kórházban hagyott, ahol az áldozat titkárnőként dolgozott, férje orvosként praktizált. Az emberöléssel meggyanúsított nő indítékára egyértelmű magyarázatot nem adott, ám helyszíni kihallgatás során minden más tekintetben teljesen együttműködőnek mutatkozott

- olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében, amihez hozzátették: a kétgyermekes nőt őrizetbe vették. A nagyobbik gyermekéről évek óta édesapja gondoskodik, a mindössze kétéves lányát pedig ideiglenesen a kiértesített gyermekvédelmi intézmény látja el. Az ügy részleteit a BRFK Életvédelmi Osztálya vizsgálja, szakértők bevonásával.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés