Hirdetés

Megszólalt az angyalföldi gyilkos ügyvédje: T. Róbert volt barátnőit is kihallgatják

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, július közepén holtan találtak egy 27 éves nőt egy XIII. kerületi lakásban. A fiatal lány meggyilkolásával volt barátját, T. Róbertet vádolják. Azt is megírtuk, hogy a férfi féltékenység miatt brutális módon végezhetett a fiatal nővel: egy veszekedés során először megverte, majd felkapott egy kést és megszurkálta vele barátnőjét. T. Róbertet ötnapos hajtóvadászat után sikerült elfogniuk a rendőröknek Óbudán. A férfi beismerő vallomást tett, az is kiderült, hogy elfogása előtt öngyilkos akart lenni. 

"Felfogom, hogy mit tettem, de megmagyarázni nem tudom" - ezt mondta ügyvédjének T. Róbert, aki július 13-án meggyilkolta a barátnőjét, M. Petrát. A gyanúsított egyelőre nem kért bocsánatot áldozata szüleitől - írja a Blikk

A férfi védője, dr. Somos Zoltán a lap kérdésére elmondta, hogy már a nyomozás elején megvitatta védencével a bocsánatkérés lehetőségét. " Ezt rajtam keresztül már akkor megtehette volna. Ám erre azért nem került sor, mert úgy ítéltük meg, ez kevés. Egy ilyen kijelentés ebben a helyzetben egyszerűen súlytalan lenne" - mondta az ügyvéd.

T. Róbertet nemrég átszállították a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol kiemelt veszélyességi fokozatba sorolták, ami azt jelenti, hogy szigorúbban őrzik, mint rabtársait. Erre azért volt szükség, mert tartani lehet az esetleges retorziótól. 

A 35 éves férfi a börtönben teljesen összeomlott. "A védencem többször elmondta nekem, hogy nagyon sajnálja a bűntett elkövetését, amiként természetesen a lány családját is. Ám, ahogy fogalmazott, visszacsinálni vagy meg nem történtté tenni már nem tudja" - fogalmazott az ügyvéd. 

A nyomozók T. Róbert ismeretségi köréből sorra idézik be a tanúkat, még a férfi korábbi barátnőit is. "Azokat a kérdésköröket járjuk körbe a kihallgatásokon, hogy pontosan mi vezetett ehhez a tragédiához. A nyomozók próbálják felvázolni, egyáltalán miképpen zajlott a bűncselekmény, mi történt közvetlen az emberölést megelőző néhány órában, percben. Ahogy azt is tisztázni akarják, miként viselkedett védencem az előző partnerkapcsolataiban" - ismertette dr. Somos Zoltán. 

A Blikk információi szerint a gyilkos eszközök között nem csak kés, de egy kalapács is volt, azonban az ügyvéd ezt nem kívántani kommentelni. A portál úgy tudja, a férfi brutális sérüléseket okozott az eszközzel a lány fején, ez pedig évekkel súlyosabb büntetést vonhat maga után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés