Hirdetés

Hamis fotóval vádolták András herceget, visszakaphatja királyi címét?

Morvay Péter portré Morvay Péter

András herceg tavaly milliókat fizetett peren kívüli egyezségben egy olyan fotó miatt, ami hamisítvány lehet.

Mint arról beszámoltunk, beperelheti András herceg a nőt, aki szexuális zaklatással vádolta.

András herceg a Daily Mail értesülése alapján 10 millió fontot (4,3 milliárd forint) helyezett letétbe arra a jogi eljárásra, amellyel a bíróságon akarja megtámadni a Virginia Giuffre-ral kötött a megállapodást.

A nő azért jelentette fel a herceget, mert a pedofíliával vádolt, és a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein és társa, Ghislaine Maxwell állítólag arra kényszerítették, hogy 17 éves korában szexeljen vele.

A 62 éves yorki herceget édesanyja, az időközben elhunyt II. Erzsébet királynő döntése alapján száműzték a királyi családból, és az uralkodó megfosztotta királyi címétől is.

András most azzal érvel, hogy soha nem találkozott a most 39 éves nővel, és a kettejükről készült hírhedt fotó hamisítvány.

A hírhedt fotó, ami llítólag 2001-ben készült, hamisítvány lehet
A hírhedt fotó, ami llítólag 2001-ben készült, hamisítvány lehet

Ezt a véleményt a börtönből adott interjúban megerősítette a 61 éves Ghislaine Maxwell, aki azt állította, hogy „nem emlékszik” arra, miszerint 

András herceg és Virginia Giuffre valaha is találkozott volna.

Szerinte a kérdéses fotóról - amelyen András átkarolja az akkor még kiskorú lányt – nem létezik eredeti változat, és azt utólag manipulálták.

A felvétel állítólag 2001 márciusában készült Maxwell lakásán, és Guiffre 2011 februárjában adta át a Mail on Sunday című brit lapnak. 

A Daily Mail azonban megjegyzi, hogy több neves igazságügyi szakértő viszont a kép valódi.

A lapnak a királyi udvar egyik vezető tisztviselője azt mondta, hogy András szeretné bebizonyítani ártatlanságát, mert tavaly kényszerből ment bele a peren kívüli egyezségbe.

„Nyomást gyakoroltak rá, hogy megegyezzen az ügyben, hogy ne árnyékolja be a platina jubileumot, és ezért súlyos árat fizetett, személyesen és szakmailag is.”

Visszakaphatja királyi címét András herceg? Állítólag Károly király támogatja azt, hogy öccse tisztázza magát, és ha ez sikerül neki, akkor kész teljes jogú tagként visszaállítani a korábbi kiváltságait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés