Hirdetés

Rendkívüli: Djokovics nem utazhat Amerikába

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Bár elmúlt már a koronavírus-járvány okozta pánik és a legtöbb országban minden korlátozás megszűnt, de az Egyesült Államokban néhány szigorú szabály még életben van.

Tavaly nagy botrány alakult ki Novak Djokovics szerb teniszező körül, amikor védőoltás nélkül utazott Ausztráliába, hogy résztvegyen az Australian Open versenyen. Végül kiutasították az országból, így a mérkőzésen sem vehetett részt. Ezt követően az US Openen sem léphetett pályára, hiszen nem vette fel a kötelező koronavírus elleni védőoltást.

Djokovics idén azonban visszatérhetett Ausztráliába és meg is nyerte a versenyt, ezzel 22-szeres Grand Slam győztes lett. Viszont nemrég kiderült, hogy a vírus elleni vakcinát továbbra sem vette fel.

Mindez azért fontos, mert az Egyesült Államokban hamarosan megrendezésre kerül az Indian Wells-i és a Miami-i tenisztorna, azonban oltás nélkül nem léphet az országba, ugyanis a vízum kiadását továbbra is ehhez kötik. 

A beutazási kérelem elutasítását Rick Scott floriai szenátor már be is jelentette a Twitter oldalán, amelyen azt a levelet is nyilvánosságra hozta, amelyben külön elbírálást kér a teniszezőnek - írja a Sportal.

Novak Djokovics már csak abban bízhat, hogy Joe Biden amerikai elnök közbelép és megváltoztatják a döntést. Ugyanakkor attól nem kell tartani, hogy a világelső nem lesz ott a US Openen, mert a korlátozásokat májusban az Egyesült Államokban is megszűntetik. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés