Hirdetés

Lezárják az alsó rakpartot: beletörik Karácsony Gergely foga

 portré

A főpolgármester hiába magyarázza az ellenkezőjét, a Magyar Autóklub szerint semmilyen szakmai alapja nincs a pesti alsó rakpart lezárásának.

Óriási felhördülést váltott ki Karácsony Gergely bejelentése, hogy végleg lezárná a pesti alsó rakpartot, sőt, a felújított Lánchídról is kitiltaná az autósokat. A városvezető egy általa megrendelt közvéleménykutatás eredményére hivatkozott, mondván: a válaszadók 49 százaléka a gyalogosoknak adná az alsó rakpartot. Azonban az Index saját felmérése - nem meglepő módon - épp az ellenkezőjét bizonyította. A budapestiek 66 százaléka meghagyná az autósoknak a rakpartot.

Nem kell hozzá sok ész, hogy az ember rájöjjön: Karácsony rakpart,- és Lánchíd autómentesítéséről szóló víziója az eddigieknél is nagyobb dugókat eredményezne a fővárosban. Szakemberek szerint Budapest észak–déli összeköttetése megszűnne - írta a liner.hu -, ráadásul az átterelt forgalom miatt a környéken lakók életminősége is romlana, nem beszélve arról, hogy nőne a légszennyezettség.

Ma sem hobbiból autóznak az emberek a rakparton, a belvárosban és sehol, az megy oda, akinek ott van dolga. És különösen a vállalkozók is nagyon határozottan érvelnek amellett, hogy nem lesz, aki felújítja az épületeket, nem lesz, aki szállít a különféle vendéglátó egységeknek, a hajóknak. A taxisok már most is azt mondják, hogy nem szívesen vállalnak a fuvart a VII.-VIII. kerületbe” – mondta a hirado.hu -nak dr. Tóth Zsuzsanna, a Magyar Autóklub jogi képviselője. /Címlapfotó: MTI/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés