Hirdetés

Álomfizetésért dolgoztak idén a legnagyobb filmsztárok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az idei év legjobban kereső színészeinek nincs okuk a panaszra. Mutatjuk a listát, mely filmsztárok keresték idén a legtöbb pénzt.

Nem csak a szimpátián múlik, hogy melyik színész keresi a legtöbb pénzt, hanem azon is, hogy sikerül-e szerepet kapniuk olyan filmekbe, amik jövedelmezőek. Az idei évben olyan színészek is felkerültek a listára, akikről az elmúlt években kevesebbet hallotunk, viszont 2022-ben egy alkotás hatalmas jövedelmet hozot neki - írja az Insyle.

A lista végén kullogó színészek 20 millió dollárt kerestek idén egyetlen egy szereppel

Hivatkozás másolása

A tizedik helyen Joaquin Phoenix végzett, aki a Joker második részében kapott szerepet. A film csak 2024-ben debütál, de a forgatást már befejezték, a színész pedig 20 millió dollárt, azaz körülbelül 7 milliárd 600 millió forintot kapott a munkaért. A kilencedik helyre Tom Hardy futott be, akit idén felkértek a Venom 3. részének főszerepére. A színész Phoenixhez hasonlóan 20 millió dollárral lett gazdagabb csak ezzel az egy alakítással. 

A nyolcadik a listában Vin Diesel, aki a Halálos Iramban 11. részében kapott újra szerepet, szintén 20 millió dollárért. A hetedik helyen pedig Chris Hemsworth áll, aki 20 millió dollárt kapott a Netflixtől a Kimenekítés 2 című filmért. Az hatodik helyre pedig Will Ferrel futott be ugyanezzel az összeggel, mint a többi felsorolt színész.

Dwayne Johnson az ötödik helyen végzett az álomfizetésével. A színésznek 22,5 milllió dollárt fizettek, hogy eljátssza a Black Adam című film főszerepét, emellett pedig több millió dollárt kapott még azért, hogy népszerűsítse az alkotást az Instagram-oldalán. 

A legjobban kereső színészek listáján a negyedik helyet idén Brad Pitt szerezte meg. Pitt veterán Forma-1-es pilótát fog alakítani az Apple Studios új filmjében. Mindezért 30 millió dollár (több, mint 11 milliárd forint) üti a markát.

A dobogós helyezések

Hivatkozás másolása

Harmadik legjobban kereső színész Leonardo DiCaprio lett, aki a Killers of the Flower Moon című filmen dolgozott idén, amiért 30 millió dollárt fizettek neki.

A második helyen a botrányos pofozkodásáról híres Will Smith végzett, aki a decemberben bemutatott Emancipation című filmben kapott szerepet, amivel 35 milliárd dollárt (13 milliárd forintot) keresett

Idén a legjobban kereső színész Tom Cruise lett

Hivatkozás másolása

A Top Gun: Maverick című film 2022 egyik legnépszerűbb filmje volt, ami a lista csúcsára jutatta Tom Cruise-t is. A 60 éves színész a filmmel 100 millió dollárt (kb. 38 milliárd forint) kaszált.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés