Hirdetés

Milliós álomkereset Magyarországon? Nem lehetetlen, itt vannak a részletek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kiadták a friss listát, kiderült, hogy mely munkákkal lehet hazánkban a legtöbb pénzt keresni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2022-es év bruttó átlagkereseteit összesítette.

Az első helyen a légi forgalmi irányítók állnak, esetükben a bruttó átlagkereset majdnem eléri a kétmillió forintot. A második helyen a szakorvosok állnak 1,7 millió forint bruttó átlagkeresettel, de a miniszterek, az államtitkárok és a törvényhozók is nagyon jól keresnek, ők 1,6 millió forint bruttó átlagkeresettel számolhatnak - írja az RTL.

Jó hír, hogy szinte bárkiből lehet légi forgalmi irányító, ugyanis nem szükséges hozzá felsőfokú végzettség, az állás betöltéséhez a következő feltételek szükségesek:

  • európai uniós állampolgárság,
  • anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret,
  • államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány,
  • minimum középfokú iskolai végzettség,
  • 20. életév betöltése
  • és büntetlen előélet.

A kiválasztás azonban már sokkal bonyolultabb folyamat, figyelik a figyelemmegosztási képességet, a rövid távú memóriát, a gondolkodásmódot, a döntéshozatali és kognitív képességet, valamint a térbeli orientációs képességet is. A második teszten sokan kiesnek a rostán, de aki ezt sikeresen teljesíti, annak a következő lépés a munka betöltéséhez a személyes állásinterjú és az orvosi vizsgálat lesz.

A képzés megkezdése előtt egy személyiségtesztet is kitöltetnek a pályázókkal. Az oktatás egyébként két évig tart, ami mellett akár dolgozni is lehet, bár ezt nem tanácsolják a jelentkezők számára. A képzési költséget csak abban az esetben nem kell visszafizetniük a sikeres pályázóknak, ha legalább tíz évet eltöltenek a szakmában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés