Hirdetés

Állatkert, kaszinó, uszoda is működött a börtönben, ahol a drogkartell adta az őröket

Morvay Péter portré Morvay Péter

Teljesen átvette egy befolyásos venezuelai drogkartell az ország egyik legnagyobb börtönének az irányítását. A létesítmény egy wellness központ és szórakoztatópark szolgáltatásait nyújtotta.

A Tren de Aragua bűnbanda évekig szabadon tevékenykedhetett az állami intézményben, de most ennek véget vetett a kormány - írja a Daily Mail. A Rejtő Jenő Három testőr Afrikában című regényében szereplő Igorit idéző intézményt végül a hatóságok számolták fel.

11000 katona és rendőr vett részt abban a nagyszabású akcióban, amely rajtaütött a büntetés-végrehajtási intézeten.

Nagy meglepetésükre a börtönben még egy kis állatkertet is felfedeztek, a bandavezér, Héctor „Niño” Guerrero viszont

egy nappal a razzia előtt megszökött, miután fülest kapott.

A börtön VIP-részlegének uszodája
A börtön VIP-részlegének uszodája Daily Mail

A kartell saját minivárost épített a börtön falain belül, amelyben állatkerten kívül nightklub és úszómedence is helyet kapott.

A drogbanda vezetői egy VIP-részleget is kialakítottak maguknak az évek során, a kis kunyhószerű apartmanokban családjukkal együtt éltek, és 

műholdas televízióhoz és internethez is hozzáférhettek.

A Tren de Aragua állatkertjében tigriseket, oroszlánokat, krokodilokat és pumákat tartottak, a Tokió elnevezésű éjszakai klubban pedig a rabok rendszeresen buliztak.

Működött egy étterem, ahol a rabok a látogatóikkal együtt vacsoráztak. 

A sportközpontban baseballpályát látogathattak, mellette volt egy szoba, ahol szerencsejáték-tevékenységeket folytattak, és egy másik, ahol 

a rabok illegálisan kriptovalutát bányásztak.

A börtön egy föld alatt egy úszómedencével is rendelkezik, amelyhez a gyermekek számára kialakított játszótér is csatlakozik.

Az akció során felfedeztek több, föld alatti alagutat, amelyen legalább 400-500 fogoly elszökött, a többi mintegy 1500 rab útját azonban elvágták a kommandósok.

Nicolás Maduro elnök az X-en gratulált az akció végrehajtásához. „Egy bűnbandáktól mentes Venezuela felé haladunk!” – írta az elnök.

Mint nemrég beszámoltunk róla, augusztus végén Spanyolországban is siekres razziát tartottak: a világ egyik legnagyobb drogcsempész-bandájára csapott le a rendőrség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés