Hirdetés

Nagy változást jelentett be az Aldi

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az áruházban új pénztárkoncepciót tesztelnek, ami jelentősen meggyorsíthatja a vásárlást, így kevesebbet kell majd sorban állni a kasszáknál.

Új pénztárkoncepciót tesztel az Aldi Süd, a magyar Aldi anyacége - írja a Portfolio. Az üzleteket kibővített pénztárgépekkel szerelik majd fel, amelyek egyszerre két vásárlót tudnak majd kiszolgálni. A berendezések dupla áruforgalmi csúszdát kapnak, két kijelzővel, így amíg az egyik vásárló fizet, a másik kiszolgálása már elkezdődhet.

A megoldásnak köszönhetően gyorsabban haladhat a pénztáraknál várakozó sor, míg a becsomagolásra így több idejük marad a vásárlóknak.

A megoldást 30 egységben tesztelték, de hogy Magyarországra mikor juthat ez el, az nem derült ki a cég közleményéből.

Nemrégiben a Naphíre annak kapcsán írt a kereskedelmi vállalatról, hogy az Aldi Magyarország 12 hónapon belül a harmadik fizetésemelésről döntött. A vállalat januártól 10 százalékkal növelte az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben dolgozók fizetését. A cég tavaly januárban 8 százalékkal emelte meg a munkavállalók fizetését, júliusban pedig pozíciótól függően 8-18 százalék körüli bérfejlesztést valósítottak meg. A legtöbb dolgozó bére egy év leforgása alatt 26-37 százalékkal emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés