Hirdetés

Az Aldi egyetlen üzletláncként szembeszáll a magyarokat súlyosan megosztó trenddel

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hazánkban is egyre elterjedtebbek az önkiszolgáló kasszák, azonban van egy üzlet, amelyik továbbra sem hajlandó bevezetni. Ez a fajta fizetési mód egyébként a magyar lakosságot is megosztja, sokan imádják, de legalább annyian utálják is.

Egyre több üzlet vezeti be ezt a szolgáltatást, ráadásul valahol csak kártyával lehet fizetni, ám olyan is akad, ahol a készpénzes fizetési módot is elfogadják. Sokaknak megkönnyíti az életét az önkiszolgáló kassza, de megint mások úgy gondolják, ez is egy munka, és felmerül bennük a kérdés, hogy miért nekik kell elvégezniük.

A legtöbb hazai üzletláncnál már bevezették az önkiszolgáló fizetési módot, például az Auchan, a Tesco, a Lidl, a Spar és a Penny is. Egy üzlet azonban még mindig kitart, mégpedig az Aldi. A diszkont teljesen egyedüliként nem alkalmaz önkiszolgáló kasszákat Magyarországon.

A Pénzcentrumnak küldött válaszukban a német üzletlánc úgy fogalmazott, hogy "a diszkont filozófia kialakítójaként egyszerű és kényelmes bevásárlást tesz lehetővé előreválogatott szortimentjével. Ehhez a módszerhez hozzátartozik az is, hogy a kasszáknál dolgozók gyorsan és hatékonyan végzik munkájukat, ezáltal is növelve az ügyfélélményt és segítve a vásárlókat abban, hogy ne kelljen sok időt tölteniük a fizetéssel".

Ugyanakkor hozzátették, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a fogyasztói igényeket, valamint a technológiai lehetőségeket is, amelyek "újabb innovációra és magasabb ügyfélélmény nyújtására adnak lehetőséget".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés