Hirdetés

Most jött a hír: korrupció miatt őrizetbe vették a volt miniszterelnököt

Nap Híre portré Nap Híre

A vádak szerint a 2005 és 2009 közötti miniszterelnöki megbízatása idején kihasználta hatalmát, hogy vejének kedvezzen az állami földek privatizációja kapcsán.

December 30-án egy albán bíróság elrendelte Sali Berisha, az ország volt elnökének és miniszterelnökének házi őrizetbe helyezését. A döntés a hivatali idejével kapcsolatos korrupciós vádakra reagál. A 79 éves Berisha a vádak szerint a 2005 és 2009 közötti miniszterelnöki megbízatása idején kihasználta hatalmát, hogy vejének kedvezzen az állami földek privatizációja kapcsán. A vádak ellenére Berisha továbbra is ártatlannak vallja magát - írja a Portfolio

Berisha jelenleg Albánia legnagyobb ellenzéki formációjának, a Demokratikus Pártnak a vezetője. Genc Gjokutaj, Berisha jogi képviselője meg kívánja támadni ezt az ítéletet.

A volt miniszterelnök az ügyészség minden vádját cáfolta, és azzal vádolta Edi Ramát, a hivatalban lévő miniszterelnököt, hogy politikai támadást indított az ellenzéki hangok elfojtása érdekében.

Sali Berisha volt Albánia első demokratikusan megválasztott elnöke a kommunizmus bukása után. 1992 és 1997 között, majd 2005 és 2013 között volt kormányfő.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés