Hirdetés

Szombaton temetik Franciaország ikonját, Alain Delont

Nap Híre portré Nap Híre

Szombaton temetik a 88 éves korában elhunyt filmes legendát, Alain Delont - közölte az AFP-vel a gyászszertartást lebonyolító katolikus főpap.

Jean-Michel Di Falco, a délkelet-franciaországi Gap város korábbi püspöke elmondta, hogy a színész őt kérte fel a gyászszertartás megtartására.

Kiszivárgott a hely és az időpont

Hivatkozás másolása

A szertartás helyét és időpontját nem közölte, de a CNews és a BFMTV francia hírcsatornák szerint 17 órakor lesz Douchy-Montcorbonban, egy közép-franciaországi faluban, ahol Delonnak magas falakkal körülvett birtoka volt, és ahol utolsó éveit töltötte.

Delon korábban azt mondta, hogy nem akar nemzeti megemlékezést, hanem inkább a kutyái közelében, a douchy-i birtokán szeretné, ha eltemetnék.

Egy ilyen temetéshez magánterületen a helyi hatóságoktól külön engedélyt kell kérni, amelyet most Loiret régió prefektusa adott meg - mondta az AFP-nek egy, a kérelmezési folyamatot ismerő forrás.

Nemzeti ikon ellentmondásokkal

Hivatkozás másolása

Franciaország az ország egyik legnagyobb ikonja, Delon előtt tiszteleg, aki a francia filmművészet aranykorszakának egyik utolsó élő legendája volt az 1960-as években. Bár világszerte rajongói légiói voltak, magánélete és politikai nézetei megosztották a közvéleményt.

Delon nőkkel való kapcsolata heves vitákat váltott ki. Fiai családon belüli erőszakkal vádolták, amit Delon tagadott, miközben elismerte, hogy veszekedés közben pofozott meg nőket.

Delont azért is bírálták, mert támogatta Jean-Marie Le Pent, a Nemzeti Front társalapítóját, aki a halálbüntetés mellett állt ki, és az azonos neműek kapcsolatai ellen szólalt fel. A feministák felháborodtak azon is, hogy a cannes-i filmfesztivál 2019-ben életműdíjat adott neki.

Az utolsó évek

Hivatkozás másolása

Delon utolsó éveit nagyrészt visszavonultan élte, bár magánélete folyamatosan a címlapokon tartotta. Három gyermeke 2023-ban feljelentést tett az asszisztense, Hiromi Rollin ellen, akit zaklatással és fenyegető magatartással vádoltak. A testvérek ezután nyilvános csatát vívtak a médiában és a bíróságon, miközben a színészlegenda egészségi állapota egy 2019-ben bekövetkezett agyvérzés után folyamatosan romlott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés