Hirdetés

Akarathajlításra alkalmas eszközökkel támadt P. Jenő bandája

Morvay Péter portré Morvay Péter

A ráckevei nyomozók befejezték annak a helyi bandának az ügyét, akik bozótvágóval, csövekkel, gumilövedékes fegyverekkel felszerelkezve torolták meg családi sérelmeiket Kiskunlacházán. 

A napokban eldurvult egy verekedés Miskolcon is, egy orvosi rendelő előtt pedig géppisztollyal fenyegetőzöttegy budapesti férfi.

A police.hu közleménye szerint a gyanúsítottak több haragosukat és azok ismerőseit is megfenyegették, megtámadták, egyik áldozatukra rá is lőttek.

Egy szigetbecsei férfi hívta a segélyvonalat 2021 júliusában, miután rokonai megállították az utcán. Szóváltásba keveredtek, az indulat hevében pedig 58 éves apósa egy gumilövedékes fegyverrel háromszor rálőtt, így nyilvánítva véleményt az áldozat gyereknevelési kérdéséről és eszközeiről. 

A lövedékek a bal könyökét, illetve a jobb kezének nagy ujját találták el, könnyű sérülésekkel megúszta.

A rendőri intézkedéssorozat felszínre hozta az előzményeket: a csapat irányítója az 58 éves P. Jenő, egyik társa fia a 27 éves P. Dávid, a másik a 37 éves P. Viktor. 

Vélt vagy valós sérelmektől vezérelve 2021 júliusában fejükbe vették, hogy megfélemlítik az irányító vejét, annak ismerőseit, szeretteit. 

A trió szándéka jól tetten érhető volt, erejük demonstrálására minden olyan eszközzel rendelkeztek, ami az akarat hajlításához, megtöréséhez vagy félelembe taszításhoz vezethet. 

Családi sérelmeiket torolták meg erőszakkal Kiskunlacházán
Családi sérelmeiket torolták meg erőszakkal Kiskunlacházán 24.hu

Az egyik ilyen erődemonstrációjuk során a nyílt utcán, „fegyverekkel” a kezükben, autóval követtek egy másik sértettet, miközben azt kiabálták: 

„Megdöglesz, meghal az egész családod!”

Egy másik áldozatot gépkocsival akartak elgázolni, nem rajtuk múlt a sikertelenség, a sértettnek sikerült elmenekülnie. Egy másik haragosukat otthonánál keresték fel, kocsijukkal többször a házához gurultak, majd jó néhány lövéssel zúzták be az ablakot.

A csapat tagjait több rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg. 

Az 58 éves P. Jenő először tagadásban, később beismerésben volt, úgy nyilatkozott: természetesen védi lánya érdekeit. 

Fia, a 27 éves P. Dávid a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. P. Viktor szintén panasszal élt a gyanúsítások ellen, a vallomástételt megtagadta.

A három férfi egy 2022. február 22-ei életellenes bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás gyanúsítottjaként azóta is letartóztatásban van. 

A gyanú szerint egy bekötő útra csalták ismerősüket, aki háttértámogató társaságával érkezett. Kocsijuk motorja még ki sem hűlt, amikor a közeli erdőből mindnyájukra rátámadtak, menekülésük közben többször rájuk lőttek, egyikük életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés