Hirdetés

Óriási baj: ebben a két országban is megjelentek az ágyi poloskák

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, Franciaországban gyakorlatilag kitört a pánik az ágyi poloskák elszaporodása miatt, olyannyira, hogy akár még a jövő évi olimpiai játékok megszervezése is veszélybe kerülhet. De nemcsak a franciák pánikolnak az undorító rovatok miatt, az Egyesült Királyságban is egyre aggasztóbb a helyzet, lapunk pedig arról is beszámolt, hogy a Szent Margit kórházban is megjelentek az ágyi poloskák.

Most pedig már Görögországban és Spanyolországban is elkezdtek szaporodni az undorító rovarok. A Blikk azt írja, egy athéni szálloda egy részét be kellett zárni, ugyanis ágyi poloskák jelentek meg. Állítólag a francia utazók hurcolhatták magukkal a vérszívó rovarokat. 

A görögországi idegenforgalmi dolgozók szakszervezetének elnöke, Jorgosz Hocoglu szerint "a vendégek, egy főként Franciaországból érkező része magával hurcolta a rovarokat, akik elterjedtek a szállodában.”

De Spanyolországban is egyre rosszabb a helyzet, egyre több jelentés érkezik az ágyi poloskákról. Caldas de Reisben hat szállót kellett ideiglenesen bezárni a Szent Jakab zarándokúton részt vevők által terjesztett vérszívók miatt. Az országban 71 százalékkal több ágyi poloska miatti jelentés érkezett 2023 januárja és szeptembere között a tavalyi év előző időszakához képest.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés